Jumaat, 22 November 2013

Karamel Kastard Edisi Aku...

Tadi pas masak aku rasa esok cuti kan...esok cuti nak kena g USM sat buat research..owhhh rugi masa tido pagi aku...hahahaaa...

Sebab aku pikir esok nak makan apa konon nak kunyah la pas balik tu..tengok kat fridge aku ada resepi karamel kastad..so aku rasa ok gak..maka aku kuarkan la bekas macam comel jeeerrr...comel kerrrrrr

So aku derhaka la sikit dengan karamel tu sebab aku takut tak habeh...minggu depan rabu aku apply cuti sebab nak tunggu si Ulya balik..

Gula karamel tu tak jadi coklat jadi putih jadi macam terapung la kastard tu...hahahaaa
Resepi asal guna agar-agar serbuk tapi aku guna agar-agar straw tu..hahaa..amatur kaann..bedal jeeee..

gula- cairkan gula kasi sikit pekat pastu tuang dalam bekas
tepung jagung - 3 sudu besar
tepung kastard - 2 sudu besar
agar-agar serbuk _tapi aku guna agar-agar straw ikut suka hati aku je taruk tadi
susu pekat - agak-agak manis laa
susu cair satu tin
Air dalam anggaran 3 cawan
Esen vanila

Tadi aku silap masak sebab aku masak agar-agar dulu baru masuk tepung kastad dengan tepung jagung so dia jadi ketul ketul. So terpaksalah aku kacau kacau dan kacau tak bagi banyak yang ketul ketul.

Pastu masukkan susu cair dan susu pekat. Masukkan sikit esen vanila..
Kalau ikut aku tadi mau je aku taruk kaler pink...hahahaaa
Lupa nak cakap tepung tadi tu bancuh dulu dengan air tau...

Ok dah..aku nak basuh muka dulu minyak minyak muka aku ni..kang naik jerawat susah aku nak mengorat anak-anak ikan kat luar tu...hahahaaa..

Haaaa...ni macam-macam bekas aku buh...senang nak makan terus je tak yah nak cedok cedokk

Orang lain buat gula kaler koko nak hangus aku buat jernih jee..hahaa..sebabnya air banyak..dah macam terapung plak...amatur la tuuuu

15 ulasan:

  1. nyum2 sedap jugak klu buat weekend ni ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg sedap TB..hahahaa..balik dari USM terus buka fridge amek satu nak ngap...resepi dah ado tu bikin la time weekend ni..hihi

      Padam
  2. haha macam kastard karamel banjir dimusim tengkujuh je rupanya.boleh la dr takde.muahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. aaahh..mmg karamel tengkujuh..hahaha..drpd takde aku lapar kan..ok la ada leh isi perut yg gebu..hahaaa

      Padam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. lama xwat puding karamel. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehee..jom petang ni buat..esok boleh makan sejuk2..hihi

      Padam
  5. makan sejuk² sedapp ni...

    BalasPadam
  6. heheh best2. nak2 time sejuk dan ada orang yang buatkan utk kita. hehe :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehee..saya takde sape nak tlg buat..tu buat sndrik..hahaa

      Padam
  7. hihii tp nmpk cantikla plak terapung camtu

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg cntik terapung kak tp gula banyak manisss...hoho

      Padam

© Copyright 2013 Reserved to Tempat Mencontengku l Design by DayangDeno