Rabu, 11 September 2013

Mengira Garam di Dapur..

Hari ni dah star slow hujan tapi still sejuk..hahahaa..tapi merasa la nak mandi pun..

Balik kije tadi aku start masuk dapur..sebelum tu kunyah kuih tepung bungkus beli tengahari tadi..sape tak kenal kuih tepung bungkus sila tanya uncle google hokeyy..

Masuk dapur tadi aku masak jela spageti pakai sos yang aku masak semalam..taruk cendawan butang sikit pastu keju cheesebedabahko cheesedale..pastu campak je spageti nah..siap..hahahaaa...

Pastu masak plak sardin nak buat piza buat bekal g opis..taruk cili kisar, bubuh ikan sardin yang dilenyek, buh skit sos sardin tu.sy suka jugak derhaka resepi..taruk plak bawang holland dengan lada capsicum potong dadu pastu campak serbuk lada putih lada hitam..hahahaa..

Dok syok tengok Wassap dengan kawan aduhai lapar plakk..ermm..amek roti sapu inti sardin tadi taruk cendawan butang tutup dengan cheese..bakar..hahahaa..


Arini berjaya tak makan nasik tapi makan berganda pulak..bila ko nak diet Tomato Oren oii..nak jadi up status jadi singa laut plak keeeee...

Ini spageti petang tadi pas balik kijee

Nah...penuh satu bekas dengan inti sardin

Hasilnya piza roti..maaf suasana tak berapa indah..meja budak bujang..hahaaa

10 ulasan:

  1. tu dia jaga sikit badan tu wey,ang belum kawen lg tu.hehe

    mmg la time hujan sejuk2 ni lapaq je kan..aku pun sama mkn byk.haha

    apa motifnya pic last ni?nk tayang hp canggih ke apa?muahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi..tu psl..motip tyg hp tu nk tyg anak cucu aku t tu la hp yg tok guna dulu..muhahahaaaaa

      Padam
  2. wah heaven tu!!!!semua fav kak lea he3..alah bak kata atok kak lea.masa muda nilah best boleh makan macam2,dah tua macam atok..tu tak boleh ni tak boleh (he3...)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi..ni syg kak lea sbb menyokong..hahahahaa..betul kak, time ni nak makan pun..kalau dah tua t dah sakit takde selera nak makan benda2 mcm ni kan..cuba bagi spageti kat nenek sah2 dia tolak tak nakk..dia akan ckp tak lalu akuu..hahahaaa

      Padam
  3. sedapp nyer tengok roti sardin berkeju tu...rasa nak gi cari roti ngn keju plk kejap lagi...sambal bilis ada tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe...mmg seda bunda...bwk g opis kwn request jgak,..hihi...

      Padam
  4. terbaikkkkk .. sardin makan dgn roti shj pun dah ok.. dgn keju hohohoho ternak lemak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. vavavaaa...mmg makan keju ternak lemak laa...sy skang mmg suka kunyah keju..hahahaa

      Padam
  5. Kira ok lah. Mieya tak reti nak buat.. heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehee...nak resepi nnt sy kasi..hihih...

      Padam

© Copyright 2013 Reserved to Tempat Mencontengku l Design by DayangDeno