Ahad, 8 Februari 2015

Bubur Caca Yang Meriah

Haii...
Minggu rajin ke dapur..
Aku try buat bubur caca..asyik beli dgn makcik kat Simpang Empat tu je dgn rege RM 2.00..baik au bikin sendiri leh campak apa yang patut.tapi kalau ada durian aku rasa lagi sedap..

Tapi sebab aku malas nak perah santan,aku pakai santan yang MS tu..beza mmg berbeza lah..
Dalam bubur tu aku taruk jagung dgn ubi oren yang aku beli kat TESCO lepas merendek kat Bukit Bendera.

Ubi,jagung dengan isi caca tu aku rebus dulu..sebenarnye aku rebus malam sebelum aku bikin..ahaha
Aku taruk juga gula melaka dengan gua pasir then sikit garam bagi rasa lemak lemak..

Gambar tu aku pakai PIC LAB yang aku install kat tab aku..dah gila dah bab bab ni sebab semalam kawan aku introduce aku pakai application BEAUTY PLUS..terlajak lawa la pic weh...hahahaa

Untung pakai app ni leh terus buat watermark kat situ..

3 ulasan:

  1. Mmg tak feel makan bubur guna santan kotak.haha..Ohh dah pandai edit gambar..aku tak install lagi aplikasi edit mengedit ni..huhu

    BalasPadam
  2. hahahaa..mmg santan kotak takde feel mcm santan yang perah..
    ha,walaupun aku fail nak buat menu bar tu tapi aku terer edit gambar kan kan..hahaaaa

    BalasPadam
  3. Buat utk anak2 ni mesti sedap..

    BalasPadam

© Copyright 2013 Reserved to Tempat Mencontengku l Design by DayangDeno